Snelheidsbeperking

Onmiddelijke Maatregel  : O €

Verminderen tot 90 km/u halveert de geluidsemissies (min 3 dB).  Invoeren van een lagere grens voor vrachtwagens zou nog meer opbrengen

Hierbij een interessant artikel

Door het weg vanuit Waterloo te volgen (ref video clip ou pps), vonden we het erg vreemd dat de snelheid praktisch beperkt is tot 90 km/h over de hele bos en eigenaardig genoeg terugkeert op 120 km/u in de dicht bevolkte gemeenten van Kraainem en Wezembeek. Paradoxaal : op de brug van Vilvoorde, waar geen omwonenden verhoeven, is de snelheid beperkt tot 90 !

Het dagelikse geluidsprofiel  werd door ons gemeten in 2001 vanaf hetzelfde punt; het toonde pieken in de ochtend en een tijdelijke stilte van de dagelijkse avondfile.

Het algemene niveau op dezelfde plaats in 2015, toont een toename aan van 3 dB: hetgeen een verdubbeling inhoudt van de geluidsenergie.

Ring 95

Omwonenden die nog over een ontwikkeld gehoor beschikken hebben gemerkt dat het geluid niet wordt gedeeld door 2 (-3dB) als hun zijde van de ring stil staat. Dit verwijst dat ze vooral de andere kant horen.

Een artikel in “La Libre”

LEen artikel in “Het Nieuwsblad

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien