Gezondheid

Luchtverontreiniging

Wegverkeer genereert een aanzienlijke uitstoot van fijnstof, stikstof- en zwaveloxiden De oorsprong is natuurlijk de verbranding van fossiele brandstoffen in de motoren, maar ook de banden en wegdek slijtage en het remmen.

De relatie tussen
snelheid en de verontreinigende stoffen is
omgekeerd evenredig

HPIM3163

Deeltjes onder 10 micron berokkenen schade aan de gezondheid. Zij zijn de oorzaak van verhoogde hart- en vaatziekten. De wetenschappers hebben ook aangetoond dat het zelfs schadelijker was dan de ervaring van de passieve roker die nicotinerook in de rokersruimte moet ondergaan.

Vervuiling is vooral hoorbaar

Sterker nog, 30% van de Europese huishoudens zijn ontevreden over hun leefomstandigheden vanwege het lawaai dat ze ervaren. Wist u dat, in de ranking van de bronnen van onbehagen, geluid staat vaak boven onzekerheid, gebrek aan ruimte, slechte sanitaire voorzieningen en luchtvervuiling?

Geluidsmeting  wordt uitgedrukt in decibel (dB) volgens een logaritmische schaal: een vermindering van 3 dB betekent het geluid halveren!

Geluidsmetingen werden op verschillende tijdstippen langs de ring gemaakt en worden gesynthetiseerd in de kaart van de wijk. De waarden zijn veel hoger dan 60-65 dB en zijn de basis voor onze klachten voor buurstoringen. Studies tonen aan dat een truck, afhankelijk van de snelheid, 10 tot 17 keer meer lawaai dan een auto produceert, en dat de wind het lawaai buigt.

d--cibels2014

Welke gevolgen  op de gezondheid ?

Slapeloosheid, stress, hypertensie, infarct, hartiangina,

cognitieve problemen

– Fysiologische effecten (Slaapstoornissen, Fysiologische en mentale stoornissen, Verhoogde stress, angst en nerveuze vermoeidheid)

– Gevolgen op het gedrag en de prestaties (verminderde mate van alertheid, verhoogde prikkelbaarheid)

De daadwerkelijke achteruitgang van de kwaliteit van leven kan leiden tot ..

  1. Gevoel van agressie
  2.  Onbehagen
  3. Depressie

3  gevolgen op het gehoor

  1. Oorvermoeidheid : de duur van de blootstelling in vergelijking met de recuperatietijd
  2. Gehoorverlies
  3. Tinnitus : permanent oorsuizen
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien