Economie

De waarde van het onroerend goed daalt

cartoon-nl

Dat vat de situatie samen waarin de omwonenden van de ring gevangen zijn. Slapeloosheid, stress en verlies van levenskwaliteit moedigen de meest roekeloose aan te verkopen wanneer het nog kan. Hun straf is dubbel als ze merken dat hun hypothecaire leningen geherwaardeerd om dezelfde reden als hun straf: namelijk het verminderen van de waarde van het gehypothekeerde goed.

Elders in Europa: oplossingen voor dit probleem

 Denemarken

De wet heeft een vergoeding voorzien voor vastgoeddevaluatie.

Nederland, Frankrijk en Duitsland

De rechtbanken hebben verminderingen toegekend van onroerende vorheffing, voor de waardevermindering van het vermogen (als gevolg van lawaai, in het bijzonder)

Enkele denkpistes ?

Een vermindering van de onroerende voorheffing kan worden verleend, ingevolge de devaluatie van het onroerend goed, berekent op basis van het geluidsniveau. De devaluatie en vergoeding zouden evenredig zijn.

Subsidies kunnen worden toegewezen voor geluidsisolatie om een minimum van levenskwaliteit te behouden en de waardevermindering van het onroerend goed te voorkomen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien